Asien del 7 - Phuket

Vår första vecka i Thailand spenderade vi på Phuket. Det var både på gott och ont vi gjorde det. Förväntningarna av Thailand var ju såklart höga och när man kom till Phuket blev man faktiskt väldigt besviken. Så himla turistexploaterat och det var absolut inte det paradiset man trodde man skulle komma till. Det kändes nästan som man var på Kanarieöarna, inte i Thailand. Det som var bra med att det var första destinationen i Thailand var att vart vi än åkte så kändes allt bättre. Nu vet jag att om jag åker tillbaka till Thailand så ska jag inte åka till Phuket!
 
De första fyra dagarna var vi på Patong beach, feststranden. Och herregud vad fest det var, tror jag aldrig sett dess like. Vart man än gick var det strippor, fulla människor, ping-pongshows och alkohol. Bangla road, som är bargatan, kryllade av folk på kvällen. Vi festade två dagar här men både jag och Amelia kände att det här inte riktigt var våran grej, vi ville åt de lite mer mindre och "orörda" ställena där allt inte kändes så opersonligt.
 
Karon beach är grannstranden och var en lugnare strand, även om det fanns fest där också. Första natten hamnade vi mittemot en nattklubb som dunkade musik till tidig morgon. Inte ens öronproppar kunde ta bort ljudet, så den natten blev det inte mycket sömn.
 
Dessutom var priserna väldigt höga på Phuket. Maten låg lite över medel men boende var mycket dyrt och dessutom väldigt svårt att hitta eftersom det typ var fullbokat överallt. Något som var billigt va ju drickan såklart!
 
Båda stränderna, Patong och Karon, var faktiskt ganska fina. Dock var det solstolar över hela stränderna och massa folk i vattnet. Men sanden var jättefint och vattnet ganska klart. Första dagen när vi kom till Patong gick vi bara ner raka vägen på stranden och la oss på första bästa ställe. Efter några timmar började vi undra varför alla killar bara hade speedos och vart alla snygga killar med normala badbyxor var. Plötsligt la vi också märke till massa killar som låg och hånglade i vattnet och snabbt insåg vi att vi hade hamnat på gay-delen av stranden. Haha! Det äckligaste var dock att se alla västerländska gubbar som umgåicks med små thaipojkar... USCH!
 
Shoppingen har var faktiskt väldigt bra dock, och låga priser. Bara man prutar tillräckligt!

 
En dag åkte vi även ut på en båttur till en ö som heter Coral Island. Ett måste om man är på Phuket!! Kritvit sand och turkost vatten. Det var även bra att snorkla här men bara jag såg några fiskar fick jag ju panik såklart...