Reseplanen

Den fjärde januari lyfter mitt och Linas plan från Arlanda. Vi har bokat flyg genom Norweigan och ska flyga med deras nya dreamliner som går direkt till Bangkok. Ganska så exakt fick vi betala 4000, vilket jag tycker är värt eftersom resan endast tar tio timmar.
 
Planen var att åka upp mot norra Thailand efter Bangkok, till Chiang Mai och Chiang Rai, för att sedan åka över till Laos. Dock fick jag reda på att vi kan bli nekade att gå ombord planet i Stockholm om vi inte har visum eller en biljett ur Thailnd inom 30 dagar, eftersom vi endast åker på enkelbiljett. Vi researchade lite, kontaktade både Norwegian och Svenska ambassaden i Thailand, och kom fram till att det bästa är att ha en biljett ut ur landet. Ändrade därför vår resplan och första destination efter Bangkok blir Koh Tao där vi kommer stanna ungefär en vecka för att ta dykarcertifikat.
 
Efter Koh Tao åker vi till grannön Koh Phangan för att uppleva Fullmoonparty! Ska bli en upplevelse, vet inte hur många historier jag hört om det, både bra och dåliga. Hoppas även vi hinner uppleva ön lite också eftersom den är så sjukt fin.
 
Koh Phi Phi blir sista stoppet i Thailand innan vi flyger in i Malysia. Åh, ser verkligen fram emot att åka tillbaka till denna älskade ö.
 
I Malaysia blir första stoppet Langkawi för att sedan röra oss vidare mot huvudstaden Kuala Lumpur.
 
Efter detta har vi inte riktigt några planer eftersom vi inte vill planera allt för mycket. Vi vet endast vilka ställen vi vill besöka... Vi ska tillbaka till Thailand och uppleva lite annat än stränder uppe i norr, in i Laos och sedan Kambodja, Vietnamn, Filippinerna och Indonesien. Just nu tänker vi cirka tre månader att luffa runt i Asien, men mitt sinne är ganska öppet så man vet aldrig vad som kommer hända och vart vi kommer hamna. Efter Asien är planen att dra direkt till Australien för att jobba och resa runt. Där har vi ännu inga planer utan det kommer nog med tiden!
 
 

Kommentera här: